40 smokava za 40 dana: prirodni lijek koji će vas preporoditi

vijestivijesti
1 Min Read

Smokve su izuzetno korisne, kako svježe, tako i suve, a konzumiranje svježeg, tek ubranog ploda je luksuz koji nije svakome dostupan. Ali, postoji odličan recept sa suvim smokvama koji će bukvalno preporoditi vaše tijelo!

Sastojci za lijek od 40 smokava:– 40 plodova suvih smokava– maslinovo ulje. Priprema: Stavite smokve u staklenu teglu i prelijte ih maslinovim uljem. Zatvorite poklopcem i ostavite u frižideru. Nakon 40 dana, možete konzumirati ovaj prirodni lijek.

Primjena: Jedna smokva u ulju na prazan stomak pomoći će jačanju i zdravlju i rješiće već prisutne zdravstvene probleme.

Za šta su dobre smokve: – Pomažu regulaciji rada gastrointestinalnog trakta.– Visok sadržaj vlakana u smokvama pomaže mravljenju i čišćenju organizma od toksina.

– Smokva je bogata kalcijumom koji se lako apsorbuje i nezamjenljiv je ljudima sa netolerancijom na laktozu.– Kalijum, koji je obilato prisutan u smokvama, jača srce.

– Smokve sadrže veliku količinu antioksidanata, koji poboljšavaju imuni sistem i opšte zdravlje.– Poboljšava stanje kože i izjednačava ten lica.– Smatra se odličnim sredstvom za liječenje nesanice i jutarnje mučnine.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Share this Article
Leave a comment