Čukljevi (Hallux Valgus)

vijestivijesti
3 Min Read

Čukalj je nenormalna izraslina (kvrga) koja se najčešće stvara na zglobu nožnog palca. Ovaj zglob postaje povećan stvarajući pritisak na druge nožne prste. Pored deformacije nožnog zgloba javlja se i upala praćena bolom. Ako se čukalj ne liječi ili ne operira deformacija napreduje što dovodi kasnije do promjene statike tijela i deformacije kičme. Uzroci nastanka čukljeva su različiti od genetskog nasljeđa (20%), neudobne obuće, do nakupina kalcija, stroncija ili soli mokraćne kiseline (urati).

Kako se riješiti čukljeva?!

Često osobe sa čukljevima na nagovor liječnika se podvrgnu operacijskom zahvatu koji mehaničkim načinom (rezanjem) odstranjuju izraslinu. Uspješnost ovog postupka je 18% i izraslina se vraća nakon kraćeg vremena.

PRIRODNI NAČIN RJEŠAVANJA ČUKLJEVA
Čukljevi

Kapi „SKM“ novi i jedinstveni proizvod na tržištu

Kapi „SKM“ sadrže siliceu (SiO2H2O), monosilicijevu prirodnu kiselinu koja se u potpunosti apsorbira u tijelu (kemijski sastav sličan tkivnim sastojcima), koja otapa suvišan kalcij, stroncij i soli mokraćne kiseline. Silicea pored otapanja suvišnog kalcija i soli mokraćne kiseline, obnavlja ligamente i tetive zgloba nožnog palca.

U sastavu „SKM kapi“ nalazi se i kvercetin, najjači prirodni antioksidant koji djeluje protiv upala zgloba, koja je redovita pojava kod čukljeva. U sasatvu „SKM kapi“ se nalaze i soli mangana koje su esencijalne kod obnove zglobne hrskavice. Također u „SKM kapima“ se nalazi i mikroelement bor koji je bitan za pravilnu apsorpciju kalcija.

„SKM kapi“ se upotrebljavaju oralno 2×20 kapi dnevno, poslije jela.

„SKM kapi“ se obavezno upotrebljavaju i izvana gdje se u cca 2 litre tople vode nakapa cca 70 kapi, te se čukalj moči u posudi oko 10 minuta. Ovu vodu možete upotrijebiti još do pet dana uz zagrijavanje vode.

Ruski gel za mikro cirkulaciju sa Altaja

Ovaj Ruski gel ima odabrane biljke, među kojima je i smola bijelog sibirskog bora, koje imaju moć mikro cirkulacije i dotoke kisika i minerala na oboljeli zglob. Gel je poznato sredstvo protiv bolova. Gel se brzo i dubinski upija i poželjno je masirati palac. Više o „Gelu sa Altaja“ potražite ovdje.

Mast gaveza i stolisnika

Služi za obnovu zgloba i tetiva. Više o gavezu potražite ovdje.

Organski kalcij (hidroksiapatit)

Dobiven je od kostiju novozelandskih goveda. Kalcij iz hrane i u obliku minerala (kalcijev karbonat) se apsorbira samo 16%, a ostalo ostaje u tijelu i zglobovima. Više o organskom kalciju potražite ovdje.

Na kraju, mi smo navedene proizvode testirali i dobili pozitivne rezultate. Terapija je trajala tri mjeseca. Jedno svjedočanstvo u obliku „Pismo zahvale“ objaviti ćemo na našoj stranici.
Više informacija možete dobiti na slijedeći broj telefona 031/502-312 te na e-mail adresu [email protected]

Share this Article
Leave a comment