5 REČENICA KOJE MUŠKARAC GOVORI KADA PRESTAJE DA VOLI: OVO SU SIGNALI DA SU SE UGASILA OSEĆANJA – EVO ŠTA DA URADITE!

vijestivijesti
4 Min Read

5 rečenica koje muškarac govori kada se ljubav gasi – ako ovo često govori već duže vreme, moguće je da prestaje da voli… Zaslužujete samo pravu i iskrenu ljubav!

Ljubav je kao cvet koji neprestano treba zalivati i negovati da bi rastao i doneo još lepše cvetnice, možda čak i plodove. Međutim, za ovo je potrebno da se i jedan i drugi partner potrude, povežu na dubljem nivou i stalno razvijaju svoju ljubav.

Međutim, kada kod jedne strane emocije i varnice utihnu, važno je da se odmah o tome razgovara. U suprotnom, moguće je da ćemo ući u začarani krug odnosa koji nema budućnost i donosi nam samo nezadovoljstvo.

Evo kojih 5 fraza možemo čuti od muškarca koji prestaje da voli:

1. “To je tvoj problem” – Muškarac koji ima osećanja prema ženi pokušaće da je zaštiti od poteškoća sa kojima se može suočiti, umesto da je ostavi samu. Preuzimanje odgovornosti za drugu osobu je manifestacija ljubavi, kojom dokazuje svoja osećanja. Još jedna verzija jeste “to nije moj problem”. Voljena osoba je neko ko želi da bude uz vas kada naiđu oluje, a ne neko ko vas prepušta da se sami uvek borite.

2. “Umoran sam od tebe” – Obično se ova fraza može čuti kod parova koji su dugo zajedno. Ukoliko partner ovo kaže u afektu tokom raspave, i kasnije se izvinjava, onda je moguće da je sve ok. Ipak, ukoliko ovo stalno ponavlja, to znači da u vašem odnosu nešto nedostaje. Pitajte ga u čemu je problem, kako da ga rešite i da li mu treba više prostora i zbog čega… Razgovarajte o problemu. Ali, ako se ovakav stav nastavi, onda je vreme da odete i budete sa nekim ko vas zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

3. “Radi šta hoćeš” – Ovo je fraza ravnodušnosti koja pokazuje autonomiju i odvojenost od druge polovine. Kada se ovakva fraza provlači kroz svakonevnu komunikaciju, moguće je da ova veza nema velikih šansi u budućnosti.

4. “Moraš da se promeniš.” – “Šta ti je sa šminkom?”; “Trebalo bi da izgubiš nekoliko kilograma”; “Nemoj tkao da se smeješ”; “Presvuci tu odeću”; “Zašto ne izgledaš kao tvoje prijateljice”… Ovo su izuzetno toksilne fraze kojima muškarac pokazuje da vas zapravo ne voli onakvima kakvi ste, već da od vas očekuje da se menjate. U redu je da nekome date savet ili predložite neku promenu, ali ako vas muškarac kritikuje, vaš izgled, ponašanje, poredi vas sa drugima, to vam značajno ugrožava samopouzdanje. A to ne radi osoba koja iskreno voli.

5. “Shvatiću to bez tvoje pomoći” – Još jedan način da odvoji vaš i njegov život. Ukoliko stalno odbija vašu pomoć, ideja, rešenja, predloge – moguće je da želi da živi potpuno samostalno. Razgovarajte o ovome, kažite šta vam smeta, šta želite da poboljšate…

Komunikacija je neophodna u svakom odnosu, ali ako ni niz razgovora posle dužeg vremena ne pomaže, vaš trud se ne isplaćuje, možda je vreme da krenete dalje. Možda dok čekate u vezi koja nema budućnost, koja vas guši i pritiska, tamo negde neko čeka baš na vas da vas voli celim svojim srcem.

Izvor: Sensa

Share this Article
Leave a comment