Dar prirode: Čaj od ove biljke pomaže kod problema sa varenjem i gastritisom

vijestivijesti
4 Min Read

Svi koji su nekada imali stomačnih problema, problema sa varenjem ili gastritis znaju koliko to može da bude veliki problem
U ovom slučaju kako biste najlakše prebrodili ovu netprijatnost koja je propraćena bolovima i veoma sporim varenjem, konsultujte se sa lekarom radi adekvatne terapija, ali uz njegovu dozvolu takođe možete koristiti i čaj od kantariona, koji je veoma efikasan u borbi protiv gastritisa.

Na samom početku treba da budete svesni da prirodni lekovi sporije deluju, ali su svakako mnogo bolja varijanta za lečenje na duže staze. Iskustava mnogih koji su imali problem sa gastritisom su pokazala da je čaj od kantariona odličan za stomačne probleme.

– Neredovno sam se hranila i uglavnom jela nezdravu hranu. Nekad bih doručkovala, nekad samo ručala ili večerala, jela sam bukvalno u hodu. Obroci su mi se uglavnom zasnivali na brzoj hrani, a i kada bih pojela nešto zdravo to je uglavnom bilno na brzinu tako reći u hodu. Posle izvesnog vremena počeli su problemi sa probadanjem u želucu i imala bih osećaj kada nešto pojedem kao da mi se želudac podigao i da vrši pritisak na ostale ograne, odvratan osećaj. Mesecima sam to trpela, dok jednog dana bolovi nisu bili toliko jaki da nisam mogla da podnesem. Otišla sam kod lekara i rečeno mi je da imam gastritis – iskustvo je korisnice čaja od kantariona.

– Lekar mi je naravno dao recept za lek, ali sam u međuvremenu čula i za čaj od kantariona. Počela sam pored terapije da pijem i taj lek. Pošto sam generalno lenja i znala sam da ću odustati od toga da tri puta kuvam čaj od

kantariona dnevno, a realno, nisam ni u mogućnosti zbog posla i obaveza. Ujutru bih skuvala celu litru čaja, sipala bih u staklenu bocu i to sam pila ceo dan tokom leta. Ovo mi je pomoglo da ostanem hidrirana, popravilo mi je izgled kože, ali i što je najbitnije nisam više imala problema sa bolovima i varenjem – iskustvo je devojke koja je probala čaj od kantariona.

Kako deluje?
Poslednjih godina kantarion postaje sve popularniji kao sredstvo za ublažavanje i lečenje depresije jer postoje brojna naučna istraživanja koja potvrđuju njegovo lekovito dejstvo.

Osim u lečenju depresije, kantarion je pokazao sjajne rezultate u

ublažavanju simptoma gastritisa, čira na želucu, bolesti bubrega, jetre, slezine i bešike, povišenog krvnog pritiska i srčanih oboljenja, opekotina, hemoroida….

Ne kombinujte ga sa antidepresivima

Kantarion stimuliše jetrene enzime da brže metabolišu lekove i na taj način se smanjuju njihove koncentracije u krvi, pa tako može značajno da se smanji ili da izostane dejstvo primenjenog leka.

Poznati su slučajevi žena koje su uprkos primeni kontraceptivnih pilula zatrudnele jer su istovremeno koristile kantarion. Zato, ukoliko istovremeno koristite kontraceptivne pilule i kantarion, morate da koristite još neki zaštitu od trudnoće.

Takođe, kantarion ne treba primenjivati istovremeno sa antidepresivima jer ima isti mehanizam dejstva.

Naime, i ova biljka povećava nivo serotonina u krvi, što može dovesti do povećanja ovog enzima i komplikacija u organizmu.

Izvor: alo.rs

Share this Article
Leave a comment