DOKTORI OSTALI ZBUNJENI: VAŠ MOZAK SE MIJENJA KADA KONZUMIRATE OVAJ NAČIN

vijestivijesti
2 Min Read

Vrlo lako možemo reći da je ovo jedan od najzdravijih načina na svijetu. Mnogi stručnjaci smatraju da je svojevrsni “čudesni” postupak, podupirač više od 600 eksperimentalno potvrđenih zdravstvenih prednosti.

U pitanju je kurkuma, razlog zašto se to nalazi u njenom najjačem spoju po imenu Kurkumin. Znate li da konzumiranje cjelovite kurkume zapravo može pomoći u regeneraciji mozga?

U nastavku ćemo vam objasniti i kako je to moguće…

Evo što treba znati

Aaromatski turmeron je topljivi sastojak kurkume koji su studirali njemački znanstvenici zbog njegovih učiona na živčane matične stanice.

Oni su otkrili da su živčane matične stanice (NSC) povećane u broju za čak 80%, kada su izložene ar-turmeronu, što znači da mogu osnovati nove zdrave moždane stanice u subventrikularnoj zoni i hipokampusu, u mjestu gdje se uzgajaju novi neuroni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponzorirani oglasi:

Oni su također primijetili porast veličine u oba područja. Ar-turmerone može pomoći NSC u regeneraciji mozga, te bi u konačnici moglo dovesti do liječenja degenerativnih bolesti poput moždanog udara ili Alzheimerove bolesti.

S druge strane kurkumin je također koristan za mozak jer je otkriveno da poboljšava ukupnu memoriju kod Alzheimerove bolesti.

Mnogi ljudi misle da je korištenje ekstrakta kurkumina dovoljno za mnoge prednosti, ali uz korištenje cijele kurkume nudi se niz terapeutskih spojeva koji se mogu propustiti s ekstraktom.

Na primjer, za upale kolone ili polipa, bolje je koristiti cijelu biljku jer se ekstrakt vjerojatno može apsorbirati u tankom crijevu prije nego ode u debelo crijevo, gdje je najpotrebniji.

Stručnjaci kažu da se svo ljekovito bilje često sastoji od nekoliko stotina korisnih spojeva, pa je netačno pretpostaviti da je jedan osobito odgovoran za sve ljekovitost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponzorirani oglasi:

Iako pronađeni kurkumin i ar-turmeron imaju značajne pozitivne učinke na tijelo i um, od cijele kurkume ima najviše koristi.

Share this Article
Leave a comment