DORUČAK ZA OPORAVAK JETRE: Jede Se 2 Puta Nedeljno, Obnavlja Svaku Ćeliju U Tijelu! (RECEPT)

vijestivijesti
2 Min Read

Jetra je jedan od najvažnijih organ u telu iz razloga jer ceo organizam zavisi od zdravlja ovog dela tela. Upravo je jetra ta koja sve nečistoće filtrira.

Lekari kažu da možete pomoći jetri tako što ćete svako jutro doručkovati ovo. Da jetra ne radi kako treba, najbolje ćete primetiti ako osećate hronični umor, lošeg ste zdravlja, u ustima često osećate gorak i metalni ukus, imate žuti premaz na jeziku…

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, moguće je da ćete svoju jetru izložiti dodatnom naporu.

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete kašu.

Recept za kašu koja popravlja zdravlje jetre:

Recept za kašu koja popravlja zdravlje jetre:

Ovseno brašno – 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbjeđuje tijelu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i isečena na kockice) – 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.

Suho grožđe – pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.

Bademi – po želji. Normalizuju jetru.

Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mlijeko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.

Preporuka je da se ova kaša kuha najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.

(Stil.kurir.rs)

Share this Article
Leave a comment