DREVNI RECEPT POMAŽE DA OČISTITE CIJELO TIJELO: Sa samo jednom kašičicom oporavite cio organizam!

vijestivijesti
2 Min Read

Stari Grci su ovaj narodni lek korisitili još pre 600 godina.

Ova ljekovita poslastica spominje se u Homerovoj Ilijadi. Nevjerovatan ukus je ujedno i ljekovit. Ova super moćna mješavina se sastoji od samo dva sastojka.

Kad pojedete kašiku ove smjese u tijelo ćete uneti cink, gvožđe, vlakna, magnezijum, kalcijum, bakar i brojne vitamine, posebno one iz grupe B, a ovo su gotovo svi ključni sastojci neophodni tijelu.

Prema istraživanjima, ova kombinacija prirodnih sastojaka je efikasna u regulisanju masti u krvi, naročito LDL i HDL holesterola.

Pored toga što uklanja aritmiju, visok krvni pritisak, ova mješavina poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, zbog čega se dobija dodatna energija nakon napornog rada.

Studija pokazuje da redovna upotreba ove mješavine može da riješi probleme hroničnog umora, anksioznosti i depresije.

Naučna studija objavljena u stručnim časopisima tvrdi da ova mješavina smanjuje depresiju, aterosklerozu, multiplesklerozu i visok krvni pritisak.

Sadrži čak 182 elementa koji su korisni za zadravlje tijela, a posebno ima visoku koncentraciju antioksidanata koji sprečavaju razvoj karcinoma i drugih teških bolesti.

Originalan recept:

– 300 grama tahinija
– 300 grama prirodnog meda

Priprema:

Pomješajte tahini i med u posudu, a možete dodati i sjeckane orahe, bademe, pistaće ili lješnik. Smjesu stavite u teglu i čuvajte u frižideru.

Svaki dan konzumirajte od 1 do 2 kafene kašike ove smjese, a djeca smiju da uzmu po 1 malu kašiku svako jutro.

Izvor: stil

Share this Article
Leave a comment