Izbacite sluz iz sinusa: 5 efikasnih domaćih rešenja! (RECEPT)

vijestivijesti
2 Min Read

Prvi jesenji dani neminovno donose viruse i prehlade. Bolovi u sinusima su nepodnošljivi, a sekret koji se spušta iz gornjih disajnih puteva, tera nas na kašalj

Bolest, prehlada ili grip, ne moraju da budu jedini razlog sluzi u sinusima. Različiti faktori mogu da utiču na proizvodnju sluzi:

Mlečni proizvodi; kafa; soja; začinjena hrana;

Kapi za nos;

Trudnoća;

Sezonske alergije i td.

Evo 5 jednostavnih načina da prirodnim putem uklonite sluz:

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće je jedno od najmoćnijih, prirodnih antibakterijskih sredstava. Nekoliko čajnih kašika jabukovog sirćeta tokom dana, pomoći će vam da sprečite prekomernu proizvodnju slina i da uravnotežite pH ranvnotežu u telu.

Bosiljak
Inhaliranje na čaj od bosiljka je stari recept na koji smo zaboravili. Sve što treba da uradite je da skuvate jak čaj od bosiljka i da se parite na njega. Sline i sve neprijatne pojave koje prate prehlade i viruse, nestaju!

Čaj od đumbira
Đumbir je prirodno antibakterijsko sredstvo. Đumbir pomaže da se ublaži bol u grudima i grlu, omogućava sušenje sluzi u organizmu.

Recept: Narendajte koren đumbira, pa ga prelijte sa dve šolje ključale vode. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim procedite. Dodajte malo meda i pijte ovaj čaj.

Med i limun
Ovo je najbolj i najstariji recept protiv sluzi u sinusima. Limun je bogat vitaminom C, koji podstiče imunitet. Vitam C je i odlična mera protiv prehlade.

Kurkuma
Kurkuma je neverovatan začin. Kurkumin, biološki aktivan sastojak kurkume, pruža više od 150 potencijalno terapeutskih svojstava, uključujući anti-upalne, antimikrobne i antikancerogene elemente.

Izvor: stil.kurir.rs

Share this Article
Leave a comment