Najmoćnija isceliteljska biljka još iz drevne Kine: Nećete verovati šta sve leči!

vijestivijesti
2 Min Read

Sladić je koren, zovu ga još i slatki Ima veoma složen hemijsko – nutrijentni sastav, koji ga čini jedinstvenim među lekovitim biljkama. On sadrži više od 150 hemijskih jedinjena koje doprinose zdravlju gotovo svih sistema u ljudskom organizmu.

Sladić se pokazao kao neverovatno lekovit kod svih upala respiratornog sistema, grla, sinusa, pluća i kod kašlja, olakšava izbacivanje sluzi i čisti gornje i donje disajne puteve i sprečava silazak infekcije na pluća.

Najbolji način konzumiranja sladića je u obliku čaja
Pored disajnih puteva, sladić ima veoma jako dejstvo i na naš imuni sistem. Stimuliše njegov oporavak i pospešuje njegov pravilan rad, tako što sprečava razvoj virusa i njihovo širenje u organizmu, potvrdile su brojne studije.

Odličan je lek izbora kod velikog broja virusnih infekcija, uključujući hepatitis, prehladu i grip. Kada je imunitet u pitanju najbolje rezultate će dati u kombinaciji sa zovom i matičnjakom. (Tekst se nastavlja ispod)

Još jedno blagotvorno dejstvo sladića je na gastrointestinalni trakt. Ova biljka pokazala se kao veoma efikasna u lečenju čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, gastritisa, pojačane želudačne kiseline (gorušice) i upale sluzokože želuca. Za želudačne tegobe nabolje ga je kombinovati sa kantarionom i bokvicom.

Sladić je odličan kod regulacije hormonalnih poremećaja, a to se posebno odnosi na muškarce koji pate od problema sa prostatom ili opadanjem kose. U ovom slučaju sladić je idealno kombinovati sa klekom i žalfijom.

Savetuje se da se sladić koristi umereno i ne duže od četiri nedelje u kontinuitetu, zbog svoje jačine i nekih svojstava koja, ukoliko se prekomerno unosi u organizam, mogu dovesti do nakupljanja tečnosti i hipertenzije.koren, a njegova blagotvorna i lekovita svojsta su gotovo beskonačna.

Izvor: stil.kurir.rs

Share this Article
Leave a comment