NI SLUČAJNO JE NE JEDITE: Ako uočite OVO U LUBENICI, ODMAH JE BACITE, može biti KOBNO po zdravlje!

vijestivijesti
1 Min Read

Lubenice spadaju među najpopularnije voće na svijetu.

Ovo sočno voće sa tvrdom korom predstavlja osvježavajuću poslasticu ljeti pošto sadrži puno vode i hranljivih materija, piše Aura.ba.
Lubenica takođe ima malo kalorija ali puno hranljivih materija, što je čini savršenom namirnicom za mršavljenje. Ljudi uglavnom pljuju koštice kada jedu lubenicu ali niko to ne bi radio kada bi znao koliko su one zdrave.

Čaj od sjemenki lubenice je odličan za zdravlje vašeg srca i može tretirati brojne bolesti i stanja, uključujući i kancer. Sjemenke su takođe efikasne protiv povišenog krvnog pritiska i arteroskleroze, te također mogu tretirati i druge zdravstvene probleme. Kao što možete vidjeti, lubenice su izuzetno hranljive i zdrave i zbog toga bi trebale biti dio vašeg režima ishrane.
Kako, pak, znati da li ste izabrali pravu? Da li ste u skorije vrijeme kupili lubenicu koja ima pukotine unutra u sredini? Ukoliko primijetite procjepe u mesnatom dijelu voća, odmah je bacite! To pokazuje da je ta lubenica stvorena vještačkim putem i da nije zdrava za konzumiranje. Lubenice sa procjepima u sredini se povezuju sa tumorima i neurološkim poremećajima, zbog čega biste trebali da se držite podalje od njih.

Share this Article
Leave a comment