OVAJ ZAČIN ČUVA SRCE I SMANJUJE RIZIK OD INFARKTA: Tvrdi kardiolog Romak Kotler!

vijestivijesti
2 Min Read

Znamo da hrana može pozitivno da utiče na organizam, specijalista kardiologije otkriva koja to hrana čuva zdravlje srca

Nedavno istraživanje je dokazalo pozitivan utcaj nekih biljaka na rad srca.

Jedna posebno pomažu u očuvanju pravilnog rada srca. Snaga ove biljke je nevjerovatna.

Ljekovite biljke se koriste kao tradicionalno sredstvo za liječenje mnogih bolesti u raznim dijelovima svijeta.

Kardiolog Ronald Koteler se slaže da su biljke ponekad bolje rješenje od lijekova. Naglašava da bi ovu namirnicu trebali da konzumiraju i zdravi ljudi kao preventivu.

Kurkuma

Kurkuma je biljka koja se u Indiji koristi hiljadama godina. Nedavno je nauka počela da uvažava sve tehnike lečenja koje se kod njih decenijama primijenjuju. prenosi “Novi“.

Kurkumi se u tradicionalnom sistemu medicine pripisuju brojna lekovita svojstva, između ostalog i pravilniji rad srca.

Doktor Ronald Koterel rekao je: “Kurkuma ne može nužno da spriječi srčane bolesti, međutim, začin bi teoretski mogao da spriječi srčani udar”.

“Klinička istraživanja pokazuju da korišćenje kurkume dnevno prije operacije i nastavljanje 5 dana poslije operacije može da umanji rizik od infarkta miokarda poslije bajpasa koronarne arterije.“

Može da pomogne i da se preokrenu mnogi koraci u procesu bolesti srca. Glavna prednost kurkume, kada je u pitanju bolest srca, je poboljšanje funkcije endotela, koja je obloga krvnih sudova.

Biljka blagotvorno djeluje na nekoliko faktora za koje se zna da igraju ulogu u srčanim bolestima. Poboljšava funkciju endotela i predstavlja snažno protivupalno sredstvo i antioksidans.

Share this Article
Leave a comment