SKUHAJTE OVAJ LIST U PIVU PA POPIJTE: Izbacuje pijesak iz mokraćnih kanala…

vijestivijesti
1 Min Read

Ne trebaju vam više mnogobrojne kreme za blistavu i glatku kožu, od sada koristite ovaj napitak. Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane.

Bogate su vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da ih možemo jesti u neograničenim količinama. (Tekst se nastavlja ispod)

Peteljke i lišće višnje daju čaj koji pomaže kod izbacivanja pjeska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja.

Priprema:

U šerpu sipajte jednu kašiku usitnjenog osušenog lišća višnje i jednu kašiku osušenih cvjetova kantariona. Prelijte ih sa tri čaše vrućeg piva. (Tekst se nastavlja ispod)

Stavite šerpu sa ovom mješavinom na šporet i zagrijte do ključanja, pa kuhajte na blagoj vatri 30 do 40 minuta. Zatim šerpu skinite sa vatre. Kad se ohladi, čaj procijedite kroz gustu cjediljku ili gazu. (Tekst se nastavlja ispod)

Pijte po dvije kašike ovog čaja tri puta dnevno poslije jela. Posljednju šoljicu pijte pred spavanje. Liječenje ovim napitkom bi trebalo da traje 1 – 2 mjeseca, a blagotvorno djeluje i na oboljelu jetru.

Share this Article
Leave a comment