SUPER NAPITAK KOJI LIJEČI PREHLADU: Brzo se sprema, a još brže djeluje…

vijestivijesti
1 Min Read

Obična prehlada, nazalni polipi, devijacija septuma i alergijski rinitis mogu da izazovu blokadu sinusa, a za njega postoji jedan jednostavni prirodan lijek.

Sinusitis, odnosno upala sluzokože paranazalnih šupljina česta je pojava kod mnogih ljudi. U normalnim okolnostima, sinusi su puni vazduha.

Međutim, kada dođe do blokade, oni se pune bakterijama, tečnošću u kojoj ima virusa, gljivica i bakterija i sve to može dovesti do opasne infekcije.

Njegov glavni sastojak je jabukovo sirće, za koje znamo da je puno vitamina, vlakana, antioksidanasa i minerala. Ono jača imuni sistem i poboljšava opšte zdravstveno stanje.

Portebno je četvrtina čajne šolje organskog jabukovog sirćeta, pola šolje organske kokosove vode, kašičica ljute aleve paprike, sviježe iscjeđen limun, kašičica organskog meda.

Priprema se tako što kokosovu vodu zagrijte u šerpi pa je prespite u šolju. Dodajte jabukovo sirće i dobro promješajte.

Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a potom dodajte med i alevu papriku. Ponovo dobro promješajte, a na kraju dodajte limunov sok i ponovo promješajte.

Za najbolje rezultate ovaj napitak konzumirajte na prazan stomak, prije doručka i kasno uvečer, prije nego što odete u krevet. Slobodno konzumirajte sve dok infekcija ne prođe.

Izvor: narodnilijek.com

Share this Article