Superhrana koju biste trebali uključiti u svoju prehranu

sici
4 Min Read

Iako su postale moderne već nekoliko godina, superhrana nije ništa novo. Više je, su namirnice koje su već dio naše mediteranske prehrane, poput maslinovog ulja. Međutim, da je većina onoga što je poznato kao superhrana sjemenke, bobičasto voće i egzotična hrana, to ih čini posebnim i čudnima za većinu smrtnika. Pojam superhrana nema sam po sebi znanstvenu podlogu, ali je prihvaćen jer je njegova definicija sasvim realna s obzirom na nutritivna svojstva namirnica koje spadaju na taj povlašteni popis. Budući da su superhrana hrana s visoke hranjive vrijednosti koje pružaju velike zdravstvene prednosti, poput antioksidansa, vitamina ili zdravih masti.

Superhrana koja bi trebala biti u vašoj prehrani
Popis superhrane postaje sve opsežniji, jer se radi o proizvodima koji u velikoj mjeri dolaze iz ekološkog uzgoja, a sve više tvrtki zagovara najprirodniju i najzdraviju hranu. Treba se sjetiti da sama hrana nema sposobnost poboljšanja zdravlja. Zdrava prehrana mora biti uravnotežena, raznolik i umjeren. Uključite li i ovu superhranu, vaše će tijelo imati koristi od svih svojstava.

Naravno Druga varijanta ovih istezanja za vrat je to učiniti uz pomoć ruke.. Umjesto da spuštamo ruke, glavu držimo rukom sa strane na kojoj se želimo protegnuti. Zatim ćemo ostati nekoliko sekundi ovako da se prebacimo na drugu stranu. Nemojte previše pritiskati rukom, samo je od pomoći.

Glatko okretanje glave
Također možemo izmjenjivati ​​vježbe ili istezanje za vrat iznad s ovom. Najjednostavniji je jer imate mogućnost da to radite sjedeći i stojeći. U oba slučaja početni položaj je sličan jer moramo imati spuštene ruke i ramena. Kad ste spremni, vrijeme je da odmahnete glavom. Odnosno, napravit ćemo okret na jednu, a zatim na drugu stranu. Sve to na spor način kako bi se izbjegle neželjene vrtoglavice. To je savršen način za aktiviranje mišića trapeznog područja.

Isteže vrat i grči bradu
Kako bi moglo biti manje, suočeni smo s još jednom od najjednostavnijih vježbi za izvođenje. Radi se o držanju tijela ravno, odnosno dio prsa se ne može pomaknuti. Odatle će se pomaknuti vrat i brada. Jer učinit ćemo pokret vrata prema naprijed. Zamišljamo da imamo gumeni vrat i želimo ga ispružiti što je moguće naprijed, ali ne dolje. Pazite da ne pomaknete ostatak tijela. Kad smo ga rastegnuli, vrijeme je da podignemo taj vrat i to ćemo učiniti unatrag dopuštajući da se brada potpuno zalijepi za njega.

Kralježnicu je također potrebno rastegnuti
Iako se usredotočujemo na dio vrata, istina je da je kralježnica također ujedinjena i da moramo to uzeti u obzir. Mnogo je vježbi koje možemo učiniti za nju, ali u ovom slučaju ono što ćemo pokušati je da su pokreti jedinstveni i dizajnirani za naš vrat. Dakle, morate biti potpuno ravni. Drugim riječima, kao da vam nit vuče glavu prema gore. U ovom slučaju trebamo ispružite leđa i vrat, ali sve bez forsiranja, iako što više možemo učiniti, to je bolje. Zatim se opuštamo i vraćamo u početni položaj. Vrat će ići ravno i za to se brada malo spušta kao da želite označiti dvostruku bradu. Razumiješ? Zatim učinite nekoliko ponavljanja i primijetit ćete promjenu.

Izvor: vijestivijesti.com

Share this Article
Leave a comment