AKO VOLITE KISELU VODU, MORATE ZNATI ŠTA TAČNO RADI VAŠEM ORGANIZMU: Ostaćete bez riječi kad čujete

vijestivijesti
2 Min Read

Kisela voda je jedna od onih namirnica oko koje kolaju razne glasine. Dok se pojedini zaklinju kako ona ima nevjerovatno dobro dejstvo na probavu, riješava problem sa mučninom, mamurlukom i slično, drugi je izbjegavaju, vjerujući da gaziranost šteti njihovom grlu.

Kako bi nedoumice oko kisele vode prestale, američki sajt Healthline, koji se pretežno bavi ljudskim zdravljem, objavio je rezultate studije koji pobijaju sve nedoumice i zablude oko omiljenog pića i osvježenja mnogih.

Prema ovoj studiji, nema nikakve naznake da kisela voda u bilo kom slučaju šteti ljudskom zdravlju. Ljudski organizam održava alkalnu stabilnost, a bubrezi i pluća će izbaciti višak ugljen-dioksida iz organizma.

Za razliku od drugih gaziranih pića, kisela voda ne sadrži štetne materije, poput šećera, tako da nema negativnog efekta na zubnu gleđ. Štaviše, pokazalo se da su u pravu svi oni koji je preporučuju kao saveznika neometanog varenja, jer ona zaista ima pozitivne efekte na probavni sistem.

Rezultati pojedinih, ograničenih istraživanja, čiji rezultati još nisu u potpunosti potvrđeni, pokazala su da postoji mogućnost da kisela voda umanjuje probleme sa zatvorom i poboljšava rad srca, jer smanjuje nivo lošeg holesterola i šećera u krvi.

Dakle, kisela voda ima nadasve pozitivno dejstvo na ljudski organizam. Ipak, vodite računa ako imate visok pritisak, u tom slučaju se konsultujte sa svojim ljekarom

Share this Article
Leave a comment