ČOVJEK KOJI VOLI SEBE NIKAD SE NE OSJEĆA USAMLJENO – VAŽNA PORUKA ZA SVE KOJI ŽELE PRONAĆI LJUBAV

vijestivijesti
2 Min Read

Što više forsirate nešto to su manje šanse da ćete dobiti. Sreća dolazi kad se najmanje nadate.

Želim poručiti djevojkama koje izlaze na sastanke u potrazi za “onim pravim” da ne gube vrijeme. Želim poručiti ženama koje beznadežno čekaju da im muškarac iz snova iznenada pokuca na vrata, kao i onima koji se osjećaju nesretno jer još uvijek nemaju partnera.

Život je mnogo više od igre čekanja i života u dvoje. Mnogo više od traženja nekoga posebnog. Imate pravo biti sretni u vlastitom društvu. Imate pravo živjeti ispunjenim životom bez osobe koja vas stalno drži za ruku. Na kraju krajeva, trebali biste voljeti sebe, a ne nekog zamišljenog princa.

Vrijeme je da se pogledate u ogledalo i kažete da ste same sebi dovoljne. Sijate čak i bez dijamantskog prstena kojeg vam neko pokloni. Morate postati svoj najbolji prijatelj, mentor, psiholog i heroj. Shvatite da vas muškarac neće spasiti.

On vas neće magično usrećiti. Sve je u vašim rukama. Duboko udahnite i vidjećete da se ne gušite u samoći i da to što osjećate nije nešto što vam je neophodno već nešto što su vam drugi nametnuli. Vrijeme je da poletite, živite bez straha, osvajate vrhove i živite svoj život.

Otvorite sebi vrata, provalite zatvorene prozore, siđite sa tornja u koji ste se sakrili od vanjskog svijeta. Izađite i osjetite kako je hodati sa svojim mislima. Popijte kafu u kafiću bez pozivanja prijatelja da vam se pridruže. Uživajte i bićete iznenađeni koliko se novih stvari i novih ljudi može pojaviti u vašem životu. Stoga, prestanite čekati i sanjajte. Vrijeme je da počnete živjeti svoj život.

Izvor: pult24.info

Share this Article
Leave a comment