DIRLJIVA LJUBAVNA PRIČA – ZAVOLJELI SE KAO TINEJDŽERI, PA IH SUDBINA SPOJILA NAKON SKORO 70 GODINA

vijestivijesti
3 Min Read

Prije skoro sedamdeset godina u malom kanadskom gradu rodila se ljubav između Freda i Florens. Florens je tada imala 15 godina, a Fred 18. godina.

Zabavljali su se dvije godine, nakon čega ih je život odveo u dva različita smijera i svako je krenuo svojim putem. Fred se zbog posla preselio u Toronto, ali kada se godinu dana kasnije vratio u svoj rodni gradić saznao je da je njegova voljena Florens takođe odselila.

I Florens i Fred su našli druge živote partnere. Florens je bila u braku u iz koga ima petoro djece, a njen suprug je prije nekoliko godina preminuo. Ista sudbina je zadesila i Freda, koji je takođe ostao sam. Zajednička tuga i samoća poslije gubitka supružnika ih je ponovo spojila.

Kada je Florens čula kakva je sudbina zadesila njenu školsku ljubav, došla je do njegovog broja i pokušala da ga utješi. Nastavili su da se čuju i sledećih dana, a njihovi razgovori su trajali satima. Povezali su se kao iako se nisu vidjeli toliko godina. Jednostavno su znali da je to to, rekao je Fred.

Nakon nekoliko mjeseci Florens je htjela da iznenadi Freda i doputovala je kod njega u Toronto gdje su se nakon skoro sedamdeset godina ponovo sreli. Samo tri dana, koliko su proveli zajedno, su im bila dovoljna da odluče da se vjenčaju. Porodice ih na početku nisu podržavale, ali kada su shvatili o kakvoj je ljubavi riječ nisu imali drugog izbora nego da stanu uz njih.

“Bio je prvi mladić koji me otpratio kući kada sam bila djevojka, a biće i poslednji” rekla je Florens na njihovom skromnom vjenčanju. Sveštenik koji je vodio njihovu ceremoniju vjenčanja je rekao da mu je to do sada bilo najemotivnije vjenčanje koje je vodio.

“Oboje su godinama bili u braku, zasnovali su porodice, stvorili uspomene i divne živote. Ispunili su svoje zavjete prema supružnicima, voljeli su ih i cijenili dok su bili živi. Sada sa stečenim životnim mudrostima, sa radošću, tugama, usponima i padovima bili su spremni ponovo da kažu te iste zavjete, ali ne sa naivnošću mlade ljubavi, već iz dubine svojih iskustava” rekao je sveštenik.

Fred i Florens planiraju da posjete svoj rodni grad i mjesto gdje su se prvi put zaljubili kako bi se prisjetili starih uspomena svoje ljubavne priče. Fredu je sada 84. godine, a Florens je napunila 81 i žele ove poslednje godne svog života da provedu srećno i zajedno.

Izvor: infopult

Share this Article
Leave a comment