DR MOMČILO MATIĆ OTKRIVA KOJE SREDSTVO NAJBOLJE ČISTI JETRU: Jeftinije ne može biti, a OTROVI nestaju REKORDNOM BRZINOM

vijestivijesti
2 Min Read

Dr Matić savjetuje sve one koji vrlo često jedu masnu, prezačinjenu hranu da bi bilo dobro da se uradi detoksikacija jetre.

Prof. dr. Momčilo Matić, naš čuveni nutricionist, preporučio je svakom tko ima nerijetko obilne obroke da sebi napravi ograničenje, te da se ne pretjeruje stalno sa jelom. Osim toga ljudi koji vole jaku hranu, posebno gurmani, trebali bi dodatno povesti računa o jetri, te da redovito provode detoksikaciju ovog vrlo važnog organa i to na vrlo jednostavan način.

“Dva tri dana ako se opustimo neće nam ništa faliti, međutim, ako duže vrijeme jede lošu hranu, trebalo bi da se uradi čišćenje i detoksikacija jetre”, rekao je dr. Matić.

Stručnjak smatra da je najefikasniji u tome čaj od maslačka, a ističe da je u njega dobro dodati i sljedeće sastojke:

-propolis,
-polen,
-đumbir u prahu,
-cimet,
-limun.

“To bi trebalo popiti ujutru prije doručka na prazan stomak, ali prije toga opet popiti čašu tople vode. Ona je odlična za detoksikaciju. Voda može biti koja, čak i sa česme, bitno je samo da bude topla”, rekao je dr. Matić.

Otkriva i koliko vode bi trebalo da unesemo u organizam kada se probudimo i prije nego što bi bilo šta pojedemo.

“Prije svega treba unijeti, čak dvije čaše tople vode, kako bi očistila naš organizam”, kaže nutricionista.

Također, naglašava i da je soda bikarbona odlična, jer daje baznu reakciju, ali da stvara probleme kod osoba koje imaju visok krvni pritisak.

“Za detoksikaciju je najbitniji unos tečnosti i vode, to će najbolji rezultat dati našem organizmu”, zaključio je dr. Matić.

Trik za one koji žele smanjiti težinu

Stručnjak preporučuje onima koji žele kožu koji kilogram viška da pije hladu, umjesto tople vode, zato što pojačava osjećaj sitosti, jer se duže zadržava u organizmu.

(I dalje)

Share this Article
Leave a comment