JEDITE OVO VOĆE I SMANJITE RIZIK OD SRČANIH OBOLJENJA: Puno je vode, skoro pa nema masti, ima sve važne vitamine

vijestivijesti
1 Min Read

Lubenica je bogata aminokiselinom zvanom citrulin koja može pomoći u kretanju krvi kroz tijelo i može smanjiti vaš krvni pritisak. Vaše srce takođe može da uživa u blagodatima svih likopena koje lubenica sadrži. Studije pokazuju da može smanjiti rizik od srčanog udara.

Ovo voće je odličan izbor ukoliko želite da ostanete hidrirani (zbog velikog sadržaja vode), takođe je bogato vitaminom C, magnezijumom, kalcijumom i kalijumom.

Lubenica je puna vode, gotovo je bez masti i izvor je esencijalnih vitamina i minerala. Lubenica je povezana sa nekim zdravstvenim benefitima:

Ona sadrži 91% vode, i ima samo 30 kalorija na 100 grama. Ovo voće je odličan izbor ukoliko želite da ostanete hidrirani (zbog velikog sadržaja vode), takođe je bogato vitaminom C, magnezijumom, kalcijumom i kalijumom.

Takođe lubenici je glikemijski indeks vrlo nizak, što obara navođenje da će jedenje ove voćke dovesti do ekstremnih skokova šećera u krvi i insulina.

Konzumacija lubenice je povezano sa zdravljem srca zbog likopena, antioksidansom na biljnoj bazi. Likopen je hranljiva materija koja daje ružičasti ili crveni pigment određenom voću.

Share this Article
Leave a comment