Nije ni soda bikarbona, ni sirće: Ovim sredstvom ćete dezinfikovati stan

vijestivijesti
3 Min Read

Nije ni soda bikarbona, ni sirće: Ovim sredstvom ćete DEZINFIKOVATI STAN, a košta samo pola Eura. Svi znamo da je hidrogen dobar za dezinfekciju rana, ali malo ko zna koliko može biti koristan u održavanju kuće. Evo kako njime možete da se riješite bakterija i prljavštine, a uz to košta samo pola Eura.Troprocentni hidrogen-peroksid odličan je za čišćenje svih radnih površina u kuhinji jer ubija bakterije, a nije štetan po zdravlje.Sunđere i krpe potopite u hidrogen ili ih samo poprskajte njime. Njime možete da dezinfikujete i unutrašnjost frižidera, dovoljno je da prebrišete sve police na kojima držite hranu.

Hidrogen-peroksidom održavajte i dasku za sjeckanje. Nakon upotrebe je sperite i poprskajte hidrogenom.On je dobar i za povremeno pranje mašine za sudove: nekoliko decilitara hidrogen-peroksida stavite uz deterdžent i znaćete da je ona čista i bezbjedna za korišćenje.
Izvor: zena

U nastavku nešto o zdravlju:
Mnogima smetaju, a rješenje je vrlo jednostavno: Domaće sredstvo za uklanjanje mliječnih tačkicaMnogi od nas imaju ovakave izrasline poput bubuljica kao na ovoj slici. To mnogima smeta, a ipak to možete riješti na neki od sljedećih načina:
Zob
Zob je inače vepma zdrava i terbate je konzumirati, a može vam poslužiti i kod ovog problema. Pomiješajte malo zobi s vodom i nanesite na zahvaćena područja. Ostavite da stoji nekoliko minuta, pa skinite. Ponavljajte postupak nekoliko dana.
Para
Možete staviti vodu sa čajem da kuha i onda pariti lice malo na toj pari. Naravno ne previše. Pomoći će kod ovog problema, ali i problema sa sinusima. Možete staviti čaj od kamilice, on je dobar za inhalaciju.

Med
Med je odlična maska za lice, tako da ga možete nanijeti i ostaviti da stoji nekoliko minuta, pa isprati.
Sok od paradajza
Sok od paradajza nanesite na lice i ostavite da stoji 20 minuta, pa isperite.
Ricinusovo ulje
Pomoći će kod ovog problema. Pomiješajte jednu kašiku ovog ulja i maslinovog. Smjesu nanesite na lice.
Ulje čajevca
Također je korisno kod ovog problema.
Limun
Uzmite malo limuna, nanesite ga na lice. Uradite kao i u prethodnim postupcima.

Share this Article
Leave a comment