RODITELJI SU GA SE ODREKLI ZBOG RIJETKOG POREMEĆAJA, A ONO ŠTO JE POSTIGAO U ŽIVOTU ĆE VAS ODUŠEVITI

vijestivijesti
2 Min Read

Iako su ga se biološki roditelji odrekli zbog rijetkog poremećaja, postignuća ovog čovjeka će vas oduševiti.

Francis Joel Smith je rođen u Irskoj te je odmah prebačen na intenzivnu njegu. U videu govori kako je rođen vidno drugačiji, bez ušiju i očnih duplji.

OD UDOMLJENJA DO DOKTORATA ZNANOSTI
Francis je bio u udomiteljskoj obitelji do treće godine prije nego što ga je posvojila obitelj koja ga je jednako jako voljela. Ali zbog svoje različitosti, bio je maltretiran tijekom djetinjstva. Izdržao je 31 operaciju. Priznaje da ga je maltretiranje vršnjaka boljelo, no njegova snažna vjera u Isusa Krista pomogla mu je da sve podnese.

Kad je krenuo u srednju školu, napokon je bio prihvaćen i doživio je ljubav od strane vršnjaka i učitelja koji su vidjeli da ima potencijal za uspjeh.

Unatoč svojim kušnjama i nevoljama, Francis je prkosio izgledima. Postao je izvanredan svirač violine i violončela. Osim što je briljirao u glazbi, stekao je doktorat iz znanosti o lubanji i licu.

PODUČAVA DA JE SVAKA OSOBA STVORENA NA SLIKU I PRILIKU BOŽJU
“Pro-life pokret mi je bitan jer nas je Bog stvorio zastrašujuće i prekrasno (Psalam 139:14) na svoju sliku i priliku. Stvorio me u jedinstvenom obliku za svrhe koje samo On zna, a moj život s anomalijama i drugim fizičkim izazovima i nedaćama naučio me spasonosnoj i otkupiteljskoj vrijednosti patnje. Svijet misli da probleme treba riješiti pobačajem i drugim načinima eliminacije onih za koje smatra da bi samo patili i bili teret društvu. (…) Stoga se svatko tko ima invaliditet ili pati na bilo koji drugi način smatra teretom za čovječanstvo. Moj život je primjer prevladavanja velikih nedaća …”, rekao je Francis.

Ako ste dani na posvojenje ili ste rođeni s bilo kojim poremećajem, znajte ovo – Bog vas je stvorio sa svrhom. Mnogi od nas žive s autizmom, ADHD-om, poremećajima u razvoju ili nam nedostaju udovi. Ali to ne znači da nismo vrijedni ostaviti trag u ovom svijetu.

Izvor: novizivot

Share this Article
Leave a comment