SAMO DVIJE KAŠIKE OVE SMJESE DNEVNO: Liječi žuč, jetru, anemiju, migrenu, ali to nije sve!

vijestivijesti
2 Min Read

Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja lekovita biljka za formiranje krvi. Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe leči bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina.

Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju.Naročito se preporučuje na proleće. (Tekst se nastavlja ispod)

Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Sastojci:

– 1 kg lišća koprive

– 2 limuna

– 2 jabuke

– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera

– želatin, najbolje pektin

PRIPREMA:

Pomiješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smjesu.

Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i uputstava. Dok je mješavina topla ubacite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan konzumirajte dvije kašike prije obroka. (Tekst se nastavlja ispod)

Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crijevne flore.

Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ukoliko nemate dovoljno željeza u krvi i osjećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta željeza i uspješno tretira anemiju.

Share this Article
Leave a comment