Zdrava prehrana za mršavljenje: Kako smršaviti bez osjećaja gladi i gubitka energije

sici
4 Min Read

U današnje vrijeme, sve više ljudi bori se s viškom kilograma i problemima s pretilošću. Mnogi od nas su pokušali različite dijete i programe mršavljenja, ali se nisu mogli nositi s osjećajem gladi, nedostatkom energije i ograničenjima koje su te dijete zahtijevale. Međutim, zdrava prehrana za mršavljenje ne mora nužno biti tako teška. U ovom članku, razmotrit ćemo nekoliko savjeta za zdravu prehranu koji će vam pomoći da smršavite bez osjećaja gladi i gubitka energije.

Za početak je najbolje pripremiti teren prije početka uzimanja taurina, zato što je ova aminokiselina odličan dodatak prehrani koja je bogata proteinima, te iz tog razloga treba napraviti plan uzimanja dodataka prehrani koji će osigurati da vašem tijelu ne nedostaje niti jedan od esencijalnih nutrijenata. Na primjer, osigurajte da je količina omega 3 i omega 6 masnih kiselina u vašem tijelu u ravnoteži zato što će to pripomoći kod djelovanja taurina.

Ovaj je članak fokusiran na sedam najvažnijih prednosti uzimanja taurina za postizanje tjelesne forme i vrhunskog zdravlja. Taurin će vam dati dodatni polet za poboljšanje raspoloženja i motivacije pa ćete se generalno osjećati bolje u vlastitom tijelu. Stres vas može ubiti i prouzrokovati povećanje masnoća i depresiju. Čak i najstaloženiji pojedinci često govore kako bi htjeli manje stresa u životu. Taurin vam može pomoći u tome.

Taurin je aminokiselina koja smiruje živčani sustav omogućavanjem proizvodnje neurotransmitera pod imenom GABA, što je kratica za gama-aminobutričku kiselinu. Podizanjem razine GABA kiseline, taurin omogućuje tijelu kontroliranje anksioznosti kako vaše misli ne bi otišle izvan vaše kontrole – tako ne dobivate kortizol i adrenalin koji idu u kompletu sa stresom i anksioznošću.

Istraživanja pokazuju da uzimanje taurina može smanjiti anksioznost u stresnim situacijama, a rezultat toga je veća produktivnost u radu. Jedno istraživanje u Advances in Experimental Medicines and Biology pokazalo je kako davanje taurina štakorima rezultira manje anksioznim ponašanjem i većom brzinom u standardnoj vježbi prolaska kroz labirint, za razliku od jedinki kojima je dan placebo. Drugo istraživanje pokazalo je slične rezultate kod učinka taurina na anksioznost i povećanu učinkovitost na testu koji kombinira kognitivne i fizičke elemente. U tom istraživanju, također provedenom na štakorima, rezultati su otkrili da su jedinke koje su primile taurin pokazale veću socijalnu interakciju, što je pokazatelj manjeg stresa i anksioznosti.

Jedite manje porcije i češće
Jedna od najboljih strategija za mršavljenje je smanjenje veličine porcija i povećanje učestalosti obroka. Umjesto tri velika obroka, probajte jesti pet manjih obroka tijekom dana. To će vam pomoći održati stabilnu razinu šećera u krvi, spriječiti nagli osjećaj gladi i pomoći vam da se osjećate sitim tijekom cijelog dana.

Birajte hranu bogatu vlaknima
Hrana bogata vlaknima, poput cjelovitih žitarica, voća i povrća, ne samo da pruža osjećaj sitosti, već i pomaže u regulaciji probave. Hrana bogata vlaknima također može pomoći u održavanju razine šećera u krvi i smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Konzumirajte dovoljno proteina
Protein je ključni nutrijent za mršavljenje jer pomaže u održavanju mišićne mase tijekom gubitka težine. Međutim, neki izvori proteina mogu biti visoko kalorični, pa je važno birati proteine ​​poput piletine, puretine, ribe i orašastih plodova.

Izbjegavajte prerađenu hranu
Prerađena hrana, poput slatkiša, grickalica i brze hrane, često sadrži puno kalorija, šećera i zasićenih masti, a malo hranjivih tvari. Umjesto toga, birajte prirodne i cjelovite namirnice koje su bogate hranjivim tvarima.

Pijte dovoljno vode
Pijenje dovoljno vode može pomoći u kontroli apetita i smanjenju unosa kalorija. Ponekad, kada mislimo da smo gladni, zapravo smo žedni. Stoga, pokušajte piti barem osam čaša vode dnevno.

Izvor: vijestivijesti.com

Share this Article
Leave a comment