JEDITE OVO ISKLJUČIVO ZA DORUČAK: Kilogrami se gube najviše u području stomaka…

vijestivijesti
2 Min Read

Kilogrami se gube najviše u području stomaka…

Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručaka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšavaju izgled kože, kose, normaliziraju metabolizam i snaže organizam.

Ovaj svakodnevni doručak pomoći će eliminaciji nečistoća iz organizma i očistiti crijeva.

Bezuslovno rješava problem liječenih crijeva i opstipacije, sagorjevanje masnog naslaga i normalizira težinu. Nakon mjesec dana konzumiranja ovog koktela, lako ćete izgubiti 3-5 kilograma više težine, a najveći dio oko stomaka! Deset kože, kosa i nokti postaju zdravi i lijepi, a stomak će se polako «istopiti».

Za pripremu ovog doručka potrebno je:

– 300 ml kefira (ili nemasnog jogurta)

– 2 supene kašike ovsenih pahuljica

– 1 kafena kašika samljevenog lanenog sjemena

– 1 kafena kašika kakva u prahu

– od 5 do 7 mesnatih suhih šljiva

Priprema doručka:

Doručak se priprema uveče za sutradan. Prelijte sa malo kipuće vode (100ml) suhe šljive. Sastavite i ostavite na 5-10 minuta. Za to vrijeme u činiju staviti ovsene pahuljice, samljeveno laneno sjeme i kakav. Preliti kefirom ili jogurtom i dobro sve izmiješati.

Nabrekle šljive sitno isjeckajte (možete u blenderu do stanja „pirea“ ili u super sjecku, ili ručno) i dodajte u prethodnu smjesu. Dobro izmiješajte i ostavite u frižider.

Ujutro izvadite iz frižidera i uživajte u svom zdravom i ukusnom doručku. Rezultati će ubrzo biti vidljivi. Prvih dana možete imati „zanimljive“ osjećaje u stomaku, ali to će proći. Vaš probavni trakt počeće da radi kao sat!

Izvor: net

Share this Article
Leave a comment