Jeste li znali da svaki zub najavljuje problem u određenom organu?

vijestivijesti
3 Min Read

Jeste li znali da svaki zub najavljuje problem u određenom organu?

Jeste li znali da i najmanji problem sa zubom može biti znak unutarnjeg problema? Iako zvuči nevjerojatno, postoji jaka veza između stanja vaših zuba i unutarnjih organa. Pročitajte više u ovom zanimljivom članku…

Na primjer, gornji i donji sjekutići su povezani s bubrezima, mjehurom, i ušima, dok su očnjaci povezani sa stanjem jetre i žučnog mjehura.

Kao što je objašnjeno od strane stručnjaka, prednji kutnjaci odražavaju stanje pluća, a kutnjaci puno govore o stanju u želucu, slezeni i gušterači, i na kraju, umnjaci su povezani sa srcem i tankim crijevom. Međutim, to ne znači da su sva oštećenja organa povezana sa stanjem zuba.

U mnogim slučajevima, pacijent osjeća nelagodu i laganu bol u područjima oko zdravog zuba dok se ponekad bol može osjetiti u područjima gdje je zub već odavno uklonjen.

Bol se u takvim slučajevima zove fantomska bol i to je rezultat poruka koje zahvaćeni organ šalje na odgovarajući zub.

PROVJERITE LISTU ISPOD ZA KORELACIJU ZUBA I ORGANA:

– Bol u gornjim i donjim sjekutićima je obično znak upale mokraćnog mjehura, upale uha, cistitisa ili pijelonefritisa

– Bolovi u prvom sjekutiću signaliziraju anginu ili prostatitis

– Ako imate kronične bolove u očnjaku, to bi mogla biti upala žučnog mjehura ili hepatitis

– U slučaju bolova u pretkutnjaku, uzrok može biti kolitis, alergijske reakcije, upala pluća, ili neravnoteža korisnih bakterija.

– Ako imate bolove u četvrtom zubu (gornjem i donjem), vjerojatno imate probleme kao što su bol u koljenu, laktovima, ramenu, bolesti debelog crijeva ili upalnih bolesti poput artritisa.

– Što se tiče bolova u kutnjacima, razlozi mogu biti u želucu, kroničnom pankreatitisu, dvanaesniku, anemiji, kroničnom gastritisu.

– Bolovi u šest donjih zuba obično su povezani s problemom s venama, ateroskleroze i problemi s arterijama.

– Bolovi u šest gornjih zuba su često povezani s upalom jajnika, slezenom i štitnjačom, sinusima i bolestima ždrijela.

– Ako vas je bol udarila u donjim kutnjacima, vrlo je vjerojatno da patite od proširenih vena, polipa kolona ili problema s plućima kao što su bronhijalna astma, upala pluća i bronhitis

– Bol umnjaka je prilično problematična jer su ti zubi povezani sa srčanim oboljenjima, urođenim manama i koronarnim bolestima srca

Preuzeto sa:https://lijekizprirode.com/

Share this Article
Leave a comment