OVO JE 7 SIMPTOMA BOLESTI ŠTITNJAČE: Ako ih ignorišete MOGU NASTATI TEŠKE POSLJEDICE!

vijestivijesti
2 Min Read

Štitnjača je odgovorna za proizvodnju hormona koji reguliraju vaš metabolizam, tjelesnu temperaturu i puls. Ako je njezin rad poremećen, može doći do teških posljedica za vaše organe: jetru, crijeva, bubrega, reproduktivni sustav, srce, pa čak i mozak. Ovo je popis simptoma koje ne smijete zanemariti ako želite izbjeći ozbiljne zdravstvene probleme!

Umor i razdražljivost
Bolest štitnjače može utjecati na razinu energije i raspoloženje. Hipotireoza uzrokuje osjećaj umora i gubitka snage, praćen čestim problemima spavanja i razdražljivosti.
Promjene brzine otkucaja srca
Hormoni štitnjače utječu na gotovo svaki organ u tijelu i mogu promijeniti brzinu otkucaja srca. Osobe sa tek otkrivenim poremećajem štitne žlijezde mogu primijetiti da je njihov puls znatno ubrzn ili smanjen od uobičajenog

Dramatični gubitak ili dobitak težine
Drastična promjena težine jedan je od najčešćih simptoma bolesti štitnjače. Povećanje ili smanjenje težine koja se javlja u kratkom vremenskom razdoblju može značiti previsoku ili prenisku razinu hormona štitnjače.
Suha koža i lomljivi nokti
Suha koža može biti znak problema s štitnjačom. Isto tako, trebali biste se osjećati uznemireni ako nokti postaju krhki s vidljivim vertikalnim linijama koje se pojavljuju na površini.

Problemi regulacije temperature tijela
Bolest štitnjače može utjecati na sposobnost vašeg tijela da regulira temperaturu.
Oticanje vrata
Oticanje ili povećanje područja vrata vidljiv je znak problema s štitnjačom. Obratite pozornost na takve simptome!
Bolovi u mišićima i konvulzije
Pojava hipotireoze može uključivati ​​bol u različitim dijelovima tijela. U većini slučajeva, ovi simptomi su povezani su s oticanjem mišića ili tumorom koji pritišće živce. Navedeni simptomi sami ne mogu biti osnova za čvrstu dijagnozu jer su vrlo slični simptomima nekih drugih bolesti. Međutim, ako imate bilo koji od njih, ne biste trebali zanemariti situaciju – konzultirajte svog liječnika i provjerite što je prije moguće!

novi.ba

Share this Article
Leave a comment