“TITRANJE” OKA: EVO ŠTA ZNAČI kada se to dogodi ženi, prema narodnom vjerovanju

vijestivijesti
2 Min Read

“Igranje” oka umije da bude veoma neprijatno, a prema riječima ljekara, to uglavnom predstavlja simptom umora, a umije da bude veoma neprijatno.

Ipak, iako medicina kaže jedno,u našem narodu, ali stranim kulturama, poznata su i neka vjerovanja, koja objašnjavaju razlog treptanja lijevog ili desnog oka.

Vjerovanja

U Kini smatraju da igranje lijevog oka je znak sreće, dok za desno se vjeruje da donosi loš znak.

Na Havajima je totalno drugačije značenje, pa igranje lijevog oka označava da će vam nepoznata osoba doći u porodicu, ali ukoliko igra bez prestanka, znači da može doći i do rasturanja unurat porodice.

Indijci smatraju igranje lijevog oka kao znak za lošu sreću, dok treperenje desnog oka predstavlja sreću, potpuno suprotno od Kine.

Kod nas postoji više različitih vjerovanja

Jedni tvrde da igranje desnog oka predstavlja ostvarenje svih želja koje ste zamislili, dok lijevo predstavlja loš predznak. Ipak, postoji i vjerovanje da ukoliko ženama zaigra levo oko, predstavlja ponovni susret sa muškarcem koga nisu dugo vidjeli, pa se pretpostavlja da je dobar znak zato što su žene za vrijeme rata strepjele, da li će im se muževi vratiti živi.

Evo još nekih tumačenja

Ukoliko vam zaigra gornji dio kapka desnog oka, predstavlja radost u porodici, a donjeg sklapanje novog prijateljstva…

Share this Article
Leave a comment