UKLONITE TAMNE FLEKE SA LICA: Za par dana imaćete KOŽU kao beba!

vijestivijesti
2 Min Read

Ako muku mučite sa malim tamnim mrljama na licu, onda isprobajte jedan od ova tri načina i uklonite hiperpigmentaciju. Kao rezultat različitih zdravstvenih problema, ili jednostavno, sa godinama, na licu se mogu pojavljivati tamne fleke, koje su izazvane hiperpigmentacijom. Ona može nastati usled nepravilnog rada jetre, tragova nakon akni, kao i reakcije kože na neke spoljašnje uticaje, itd. U svim slučajevima ovaj problem ostavlja vidljivi trag, koji želimo što brže ukloniti sa kože lica, piše uspesnazena.com!

Predlažemo 3 efikasna prirodna sredstva pomoću kojih se možemo riješiti pigmentnih fleka:

1. Sirov krompir
Krompir sadrži mnoštvo hranljivih materija, uključujući vitamin B koji aktivira obnavljanje ćelija kože, i nikotinamid koji je poznat po svojim izbeljujućim svojstvima. Mnogi od vas su se uvjerili koristeći ga, upravo, kao odlično posvjetljujuće sredstvo protiv tamnih krugova oko očiju. Preporučuje se trljati lice (odnosno problematične delove kože) 3-4 puta dnevno po 10 minuta. Ako imate suviše suvu kožu, komadić krompira pokvasite vodom.
2. Jabukovo sirće
Jabukovo sirće sadrži čitav kompleks prirodnih sastojaka koji doprinose čišćenju i revitalizaciji kože.
Jednostavno nanesite jabukovo sirće na problematične dijelove uz pomoću tupfera, 2-3 puta dnevno. Radite to redovno u toku jednog mjeseca. Ako imate osjetljivu kožu, sirće kod vas izaziva peckanje, možete malo razblažiti vodom.

3. Kurkuma

To nije samo popularan začin, nego i odlično izbjeljujuće ljekovito sredstvo za kožu. To je, takođe, moćno protivupalno sredstvo. Zagovornici prirodne kozmetike preporučuju da kurkumu nanositi na kožu u vidu maski 1-2 puta nedeljno. Ovo, ne samo da će poboljšati opšte stanje kože, već će i pomoći smanjivanju i ublažavanju i pigmentnih fleka.

Izvor: uspesnazena.com

Share this Article
Leave a comment