Savršena kombinacija: Zdravlje i ljepota unutar i izvan vas

sici
4 Min Read

Danas se sve više ljudi okreće zdravijem načinu života, a mnogi od nas također žele izgledati lijepo i privlačno. Iako se čini kao da su zdravlje i ljepota dvije odvojene stvari, istina je da su međusobno povezane i da jedno bez drugog ne može postojati. U ovom članku ćemo istražiti kako zdravlje i ljepota rade zajedno kako bi se osjećali i izgledali najbolje.

Krenimo od unutarnjeg zdravlja. Ono što jedemo i pijemo ima ogroman utjecaj na naše tijelo, a to se očituje i na našoj koži, kosi i noktima. Hrana bogata vitaminima i hranjivim tvarima pomaže tijelu da se iznutra obnovi, što dovodi do sjajne kože, zdrave kose i jakih noktiju. Osim toga, važno je piti dovoljno vode kako bi se tijelo hidratiziralo i kako bi koža bila zdrava i hidratizirana. Jedna od najboljih stvari koje možemo učiniti za svoje tijelo je vježbanje. Redovita tjelovježba poboljšava cirkulaciju i potiče zdrav protok krvi, što zauzvrat pomaže tijelu da se iznutra obnovi i održava vitalnost. Kao bonus, vježbanje također pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine, što ima pozitivan učinak na našu kožu i cijelo tijelo.

S druge strane, kada se radi o vanjskom izgledu, njega kože i kose igraju ključnu ulogu. Redovita njega kože, poput hidratizacije i čišćenja, pomaže u održavanju zdrave kože i sprječavanju preranog starenja. Također je važno izbjegavati štetne tvari, poput cigareta i alkohola, koje mogu dovesti do oštećenja kože. Kosa također zahtijeva redovitu njegu kako bi izgledala sjajno i zdravo. Redovito šišanje krajeva kose pomaže u sprečavanju pucanja i oštećenja kose, dok hidratantni tretmani i pravilna upotreba šampona i regeneratora pomažu u održavanju zdrave kose.

Refleksija i razmišljanje izvrsni su za povećanje samosvijesti te vam omogućuju da vidite što trenutačno radite i što možete poboljšati. Celine Erorh, asistentica psihologa, zagovornica mentalnog zdravlja i osnivačica Celutions UK kaže da promišljanje može potaknuti rast i razmišljanje o drugim putovima za koje niste ni znali da su vam dostupni.

Ako vas ideja o brizi za vaše mentalno zdravlje i dobrobit pomalo opterećuje, razmišljanje je sjajan početak kako nešto napraviti. Možda se neće činiti tako transformirajućim, ali veća svijest o svojim emocijama i ponašanju pomoći će vam da dugoročno napravite pozitivne promjene.

  • Pet pitanja koja si morate postaviti ako želite svoje mentalno zdravlje staviti na prvo mjesto
  • Ne postoji jedan, “pravi” način razmišljanja – sve je u pronalaženju sustava koji vam odgovara, a stručnjakinja savjetuje ovo

Kada ste najsretniji? Prisjetite se vremena kada ste stvarno bili puni istinske radosti. Što je to izazvalo? Kako možete stvoriti više toga ovaj mjesec? Što se čini neriješenim u vašem životu? Napišite pismo osobi ili situaciji za koju smatrate da nije riješena i pustite sve van. Koja je najveća lekcija koju ste naučili o sebi ovaj mjesec? Kako ste to naučili? Što se dogodilo? Dok ulazite u novi mjesec, razmislite o tome što ste naučili. Što ćete više raditi u ovom novom mjesecu? Što ćete manje raditi? Što možete početi raditi kako biste poboljšali svoje mentalno zdravlje? Budite što detaljniji, napravite plan i onda ih počnite ispunjavati.

Izvor: vijestivijesti.com

Share this Article
Leave a comment